SCOTCH EGG – Cucina con SSML Ancona

Cucina con SSML Ancona
Eccoci qua con qualche sfiziosità tra un articolo e l’altro!
Durante l’orario di lezione i docenti di cultura spaziano in lungo e in largo attraverso la lingua e tutto ciò che ne deriva.
Passando quindi da usi e costumi, atterrando dolcemente sui diversi tipi di cucina e piatti tradizionali!
La prima ricetta che vi proponiamo e invitiamo a replicare è lo Scotch Egg (uovo alla scozzese)
Il docente Paolo Cortucci ci delizia con questa classica ricetta scozzese che può essere considerata un antipasto o snack.
Si tratta di polpette di salsiccia ripiene di uova, in caso non fosse già abbastanza golosa così vengono addirittura impanate e fritte.
Le scotch eggs vengono preparate soprattutto per i picnic come spuntino o come finger food da presentare alle feste da cui poi prendono il nome: “party eggs” e “picnic eggs”.
Ovviamente la ricetta è debitamente in lingua originale!
Ingredients:
- 4 large free-range eggs
- 10oz sausage meat
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 1 tbsp chopped fresh parsley
- 1 spring onion, very finely chopped
- salt and freshly ground black pepper
- 4oz plain flour, seasoned with salt and freshly ground black pepper
- 1 free-range egg, beaten
- 4oz breadcrumbs
- vegetable oil, for deep frying
Method:
- Place the eggs, still in their shells, in a pan of cold salted water.
- Place over a high heat and bring to the boil, then reduce the heat to simmer for exactly nine minutes.
- Drain and cool the eggs under cold running water, then peel.
- Mix the sausage meat with the thyme, parsley and spring onion in a bowl and season well with salt and freshly ground black pepper.
- Divide the sausage meat mixture into four and flatten each out on a clean surface into ovals about 5in long and 3in at its widest point.
- Place the seasoned flour onto a plate, then dredge each boiled egg in the flour.
- Place each onto a sausage meat oval, then wrap the sausage meat around each egg. Make sure the coating is smooth and completely covers each egg.
- Dip each sausage meat-coated egg in the beaten egg, rolling to coat completely, then dip and roll into the breadcrumbs to completely cover.
- Heat the oil in a deep heavy-bottomed pan, until a breadcrumb sizzles and turns brown when dropped into it.
- Carefully place each scotch egg into the hot oil and deep-fry for 8-10 minutes, until golden and crisp and the sausage meat is completely cooked.
- Carefully remove from the oil with a slotted spoon and drain on kitchen paper.
- Serve cool.
Enjoy with 1 (or more) glasses of red wine!
di Paolo Cortucci
Docente Traduzione e Interpretazione Inglese SSML ANCONA
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